Anropsstyrd trafik

Du bokar – vi kommer

Du bokar och vi kommer. Det finns en linje, men vi kör bara när någon vill åka. Det är anropsstyrd trafik. Tryggt att veta för dig som resenär.

Effektiv användning av resurserna för oss när det är få som vill åka, då kör vi i stället en taxi eller en liten buss. Tiderna finns i tidtabellen men vi kör bara när någon ringt och berättat att hon eller han vill åka.

Hur vet du att turen är anropsstyrd?

I den tryckta tidtabellen, i pdf-tidtabellerna här på webbplatsen och i tidtabellen i mobilen är de anropsstyrda turerna markerade med ett A överst i kolumnen. I vår reseplanerare Sök din resa  är de också markerade med ett A. I vårt automatiska talsvar berättar telefonrösten att det är en anropsstyrd tur.

Boka i reseplaneraren, mobilappen eller ring 0771-32 32 00

Så här gör du för att beställa:
• Har du sökt via vår mobilapp? Klicka på knappen BOKA för automatisk bokning.
• Har du sökt via reseplaneraren på den här webbplatsen? Klicka på knappen BOKA för automatisk bokning.
• Du kan också ringa oss på Värmlandstrafiks beställningscentral. Vi har öppet måndag-fredag 07.00-19.00, lördag 08.00-18.00 och söndag och röd dag 09.00-18.00.
• Tala om för operatören vilken sträcka, datum och tid du tänkt åka.

Du beställer resan senast tre timmar innan du ska åka om det gäller regiontrafik och en timme i förväg vid tätortstrafik (samt Hammarötrafiken), men kom ihåg att du måste ringa när vi har öppet. Bokar du via appen eller reseplaneraren gäller samma tidsgränser på tre respektive en timme och du måste göra det senast medan vi har öppet.

Mer om anropsstyrd trafik

Mer om anropsstyrd trafik

Anropsstyrd trafik utanför regiontrafiken

Vi har särskilda regler för den här trafiken i Arvika, Hammarö, Kristinehamn, Säffle och Torsby samt för flygbussarna. En av skillnaderna är hur långt i förväg du måste beställa. Klicka på länkarna och läs mer om hur det fungerar på de olika orterna.