Hyr en cykel att ta med ombord

Publicerad

Leasingcyklar_tur_2Vi har tagit fram en lösning för dig som vill kombinera cykel och kollektivtrafik. Du som har ett registrerat Värmlandskort med en aktiv periodladdning (gäller inte för skolladdning) har nu möjlighet att hyra en hopfällbar cykel som du kan ta med ombord på våra bussar och tåg.

För 250 kronor i månaden får du fri tillgång till en lånecykel. Som kortast kan du hyra cykeln i två månader och som längst i sex månader.
När det formella är klart kan du hämta cykel på vårt kundcenter i Karlstad
Givetvis kan du hyra en cykel i längre tid men eftersom vi servar lånecyklarna med halvårsintervaller tar vi in din cykel efter sex månader. Vi skriver om avtalet i samband med detta och du får tillgång till en ny cykel.

Här nedan har vi sammanställt frågor och svar om vårt hyrcykelsystem.

 

 

 

ManualleasingcyklarFAQ – Värmlandstrafiks hyrcyklar

Vem får hyra en cykel?
Du som har ett registrerat Värmlandskort med en aktiv periodladdning (gäller inte för skolladdning) får hyra en cykel.

Hur beställer jag en lånecykel?
Ring oss på telefon 0771- 32 32 00 (knappval 2).  Därefter skickar vi dig ett avtal som ska skrivas under. När du har skrivit under avtalet skickar du det tillbaka till oss. När det formella är klart kan du hämta cykel på vårt kundcenter i Karlstad .

Vilka uppgifter behöver jag lämna för att beställa en lånecykel?
Avtalet vi skickar till dig fyller du i med uppgifter om namn, adress och personnummer. Dessutom med kortnumret på ditt Värmlandskort. Vi gör en kontroll av kortet för att se att det är registrerat och att det är laddat med en aktiv period.

Hur lång tid tar det från att jag beställer tills jag kan hämta min cykel på försäljningsställe?
Vi beräknar att det tar ungefär fem arbetsdagar från det att vi fått tillbaka avtalet tills det att din cykel finns på försäljningsstället. Vi meddelar dig via samtal eller sms när cykeln finns för avhämtning.

Hur betalar jag för min lånecykel?
När du hämtar din cykel på vårt kundcenter skriver du på en kvittens och betalar den första månadshyran. Därefter får du en faktura från oss hemskickad en gång i månaden.

Hur lång tid kan jag hyra cykeln?
I samband med att du tecknar avtal väljer du hur lång tid du vill hyra cykel. Den kortaste tiden för uthyrning är två månader och den längsta är sex månader varefter vi kommer att ta in cykel för service.

Vart ska cykeln placeras i bussen?
Cykeln ska placeras i bussens bagageutrymme i mån av plats.

Vart ska cykeln placeras i tåget?
Cykel ska placeras i ett av tågets bagageutrymmen.

Vilken utrustning ingår?
Cykeln levereras med ett godkänt lås som ska användas om cykeln lämnas obevakad samt med en väska. Personlig utrustning som till exempel hjälm ingår inte, denna typ av utrustning ansvarar du själv för.

Vad gör jag om cykeln kommer till skada eller blir stulen?
Du är skyldig att anmäla skada eller stöld omgående till oss, det gör du genom att ringa oss på 0771- 32 32 00.
En skadad cykel ska återlämnas till vårt kundcenter. Du ska inte laga cykeln på egen hand, detta ansvarar vi för. Vem som ansvarar för kostnader i samband med skada eller stöld framgår av avtalet.

Vem ansvarar för underhåll och reparationer av cykel under hyrestiden?
Du som hyr cykel av oss ansvarar för att åtgärda det löpande slitaget, som punktering samt utbyte av batterier till lyktor.
Vi ansvarar för service och underhåll.

Här kan du ladda ner bruksanvisningen hur du monterar din cykel