Värmlandskortet

Värmlandskortet är vårt resekort som du kan använda som betalkort (reskassa) eller för periodladdning. Eller bådadera.

Reskassa

Laddar du pengar på kortet (reskassa) får du rabatt när du betalar med det på bussen. På tågen kan du inte betala med reskassa. Vill du ha reskasserabatt på din tågbiljett köper du biljetten i förväg på ett försäljningsställe eller i en biljettautomat.

Här är prislistan för våra enkelbiljetter

Reskassa hos andra

Periodladdning

Det finns periodladdningar för tätort, för ett pendlarområde (en eller flera kommuner som markeras av en färg), för två pendlarområden (två färger) och för hela länet.

De flesta periodladdningar finns för vuxen, ungdom och skolungdom och för 14, 30 och 365 dagar.

Här är prislistan för våra periodladdningar

Opersonligt

Värmlandskortet är opersonligt. Med reskassa kan du köpa enkelbiljetter för ett helt sällskap.

En periodladdning kan också användas av flera personer men inte på samma resa. Tänk på åldersreglerna. En vuxen får till exempel inte åka på periodladdning med ungdomsrabatt.

Samma som Karlstadsbuss

Värmlandskortet och Karlstadsbuss resekort ser olika ut. De är dock av samma sort och båda kan laddas och användas hos oss och hos Karlstadsbuss.

Två år

Den reskassa eller periodladdning du laddar på kortet ligger kvar två år efter sista uppvärdering eller användning.

Här skaffar du Värmlandskortet

Värmlandskort finns att köpa och ladda på våra försäljningsställen, hos bussföraren och i våra biljettautomater. Själva plastkortet kostar 30 kr och sedan fyller du det med reskassa eller period. Eller både och. Här hittar du våra försäljningsställen och biljettautomater.

Årsladdning köper du på våra kundcenter vid busstationen i Karlstad och på centralsjukhuset, på Arvika resecentrum, Biljettbutiken i Kristinehamn och i webbshopen.

Registrera ditt kort

Vill du spärra ditt kort om du tappar det? Då måste du ha registrerat det. Det räcker inte med att du skriver upp numret på Värmlandskortet och sparar det. Registrera det i webbshopen.