Mobilen

/var/www/wordpress/wp content/uploads/2016/12/app1vit

 

Med vår app Värmlandstrafik kan du söka din resa och köpa mobilbiljett för våra bussar och tåg. Biljetten betalar du med bankkort, Swish i appen eller mot faktura.

Appen finns att ladda ner från Appstore (Iphone) eller Google Play (Android).

Du köpa din biljett ända upp till 14 dagar innan resan och få den automatiskt aktiverad 20 minuter innan du ska resa. Och hela resan bokas och betalas inuti en och samma app.
I appen kan du köpa biljett till alla våra bussar och tåg. Du kan också söka resa och ladda ner tidtabeller och se i realtid när bussen kommer till din hållplats.

  • Du kan köpa biljett upp till 14 dagar i förväg. Vid köp i appens reseplanerare aktiveras sedan biljetten automatiskt 20 minuter innan resans avgång.
  • Vid tätortsbiljett så väljer resenären i samband med köpet om biljetten ska aktiveras direkt eller senare. Vilande tätortsbiljett aktiveras sedan manuellt.
  • Det går nu också att köpa gruppbiljett till max 30 personer i länstrafik och till 10 personer i tätortstrafik.
  • En annan nyhet är att köpet kan ångras innan biljetten blivit aktiv.
  • Biljetten får också ett nytt utseende med en tydlig tidsmarkering hur länge biljetten är aktiv.

Mer om våra mobiltjänster | Värmlandstrafik

Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett (eller flera) bankkort och/eller fakturatjänsten. Det gör du med några få uppgifter direkt i mobilen. Sedan är det enkelt att betala med antingen:
– Bankkort. Köper du med kort måste du ange CVC-kod varje gång.
– Klarna-faktura.
– Eller med Swish i appen.

Ditt senaste använda betalsätt sparas som förval. Det är lätt att byta. Om du är under 18 år och vill använda mobilbiljett behöver du få hjälp av en vuxen att koppla den till ett kort eller till fakturatjänsten, innan du köper din första mobilbiljett.

Res med din mobilbiljett

Du får biljetten direkt i appen. På biljetten i mobilen ser du hur länge den är aktiv.
Visa upp mobilen med biljetten för föraren när du går ombord. Spara mobilbiljetten under hela resan. Den gäller bara i den telefon den köpts ifrån.

Kostnader

Priset för en mobilbiljett är det samma som fullpris för enkelbiljett. Den är alltså dyrare än om du betalar med reskassa på Värmlandskortet och får rabatt.