Periodladdning

Om du ska pendla regelbundet tjänar du på att skaffa en periodladdning till ditt Värmlandskort.

Zonkarta_perioder_2016

Grupper av kommuner

Så här ser kartan för periodladdningar ut. Varje färg är en grupp av kommuner, vi kallar det pendlarområde. Där det går tätortstrafik har tätorten egen zon.

Du kan köpa periodladdning för en eller två färger. Vill du åka i tre eller fler färger (pendlarområden) köper du länsladdning. Vill du åka med SJ:s tåg i länet behöver du också länsladdning även om du åker inom ett mindre område. Klicka på det svarta blocket Pendlarområden om du vill läsa mer om vilka kommuner som ingår i varje färg.

Olika lång period, olika åldrar

De flesta laddningar finns för 14, 30 och 365 dagar. Vi har rabatter för skolungdom och ungdom på de flesta periodladdningar.

Länsladdningen finns också som 24- och 72-timmarsladdning, för turister och andra.

Vår nyaste variant av periodladdning heter Flex 10/60. Den består av 10 resdagar som du själv väljer när du vill använda under en 60-dagarsperiod. Den gäller för tätort, en färg, två färger eller hela länet. På Flex 10/60 testar vi även student- och seniorrabatt som tillägg till våra ordinarie skolungdoms- och ungdomsrabatter.

För dig som har färdtjänsttillstånd och pendlar regelbundet finns periodkortet Länskort Plus.

Tätortsladdning

I Arvika, Säffle, Kristinehamn, Torsby och Hammarö-Karlstads tätort (zon 21) har vi särskilda tätortsladdningar.

Utanför länet

Länsladdningen tar dig över länsgränsen på många håll medan vårt Pendlar Plus tar dig ända till Kongsvinger i väst och Örebro i öst.

Mer om periodladdningar
Hur gäller de olika laddningarna?
Andras periodkort i vår trafik
Våra biljetter och kort på tåg
Priser periodladdningar