Reskassa

Billigast enkelbiljett får du om du skaffar ett Värmlandskort och laddar det med pengar, så kallad reskassa. Sedan får du rabatt när du betalar biljetten med den. Minsta belopp att ladda är 100 kr ombord på bussen, på vårt kundcenter och vår webbshop. I våra biljettautomater och hos våra återförsäljare är minsta belopp att ladda 1 kr.

Du kan betala dina biljetter med reskassa på ditt Värmlandskort ombord på bussen, i våra biljettautomater och på våra kundcenter och försäljningsställen.

Reskassa på tåg

På tågen kan du inte betala med reskassa och du får inte rabatt på den biljett du köper av tågvärden ombord. Vill du ha reskasserabatt på din tågbiljett köper du biljetten i förväg på ett försäljningsställe eller i en biljettautomat.

Inte personlig

Reskassan på Värmlandskortet är inte personlig. Vem som helst kan åka på kortet och du kan betala för ett helt ressällskap om du vill.

Delbetala med reskassa

Reskassan kan inte användas som delbetalning när du köper enkelbiljett eller periodladdning. Hela beloppet för köpet måste finnas på reskassan.

Köpa period med reskassan?

Reskassa kan användas till att betala periodladdning med fast då får du ingen rabatt.

Karlstadsbuss har ålderskategori på reskassan

Ombord på Karlstadsbuss går det att köpa enkelbiljett och betala med reskassa i den extra kortläsaren längre bak i bussen. Priset för en enkelresa för vuxen dras automatiskt från kortet när du håller det mot kortläsaren. Om du vill att det ska dras ungdomspris eller skolungdomspris istället, bör du kontakta Karlstadsbuss för att ålderskategorisera ditt kort.

Priser enkelbiljetter