Mer om våra mobiltjänster

Så skaffar du appen Värmlandstrafik

Skriv in ditt mobilnummer och klicka på knappen Beställ, så får du ett sms med länk till nedladdningssidan. Du kan också skicka ett sms med texten vtab till telefonnummer 0730-125 250.

Det kan du göra med appen

I appen kan du köpa biljett till alla våra bussar, tåg samt Karlstadsbuss linjer (om de ingår som en delsträcka).

Du kan också söka resa, ladda ner tidtabeller, se hållplats på karta och se avgångar från hållplats. Vill du, så kan du ladda ner dina vanligare resor och hållplatser, så att du lätt hittar uppgifter om just dem när du behöver det. Du kan även se var bussen eller tåget är i realtid och få trafikstörningsinformation.

Du kan också köpa din tjänsteresa som arbetsgivaren betalar. Läs mer här.

Köp din resa

Klicka på appen och på Sök/Köp resa. Skriv in vilka hållplatser du vill resa mellan och klicka på Sök. Välj en tur från träfflistan, klicka på Priser och välj pris utifrån din ålder. Klicka på Köp. Då får du en biljett till din mobil.

Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett (eller flera) bankkort och/eller fakturatjänsten. Det gör du med några få uppgifter direkt i mobilen. Sedan är det enkelt att betala med antingen:
– Bankkort. Köper du med kort måste du ange CVC-kod varje gång.
– Klarna-faktura.

Ditt senaste använda betalsätt sparas som förval. Det är lätt att byta. Om du är under 18 år och vill använda mobilbiljett behöver du få hjälp av en vuxen att koppla den till ett kort eller till fakturatjänsten, innan du köper din första mobilbiljett.

Du måste köpa din mobilbiljett innan du går ombord, men tidigast 20 minuter innan du ska resa. Sedan gäller biljetten på första avgående tur på den eller de linjer som ingår i din resa.

Res med din mobilbiljett

Du får biljetten direkt i appen. På biljetten ser du hur länge den gäller för resa och/eller övergång. Så länge den är giltig är mobilbiljetten grönfärgad och rörlig. Om biljetten är röd är den ogiltig.

Visa upp mobilen med biljetten för föraren när du går ombord. Spara mobilbiljetten under hela resan. Den gäller bara i den telefon den köpts ifrån.

Vid en biljettkontroll ber kontrollanten att få den QR-kod alternativt den kontrollsiffra som finns kopplad tillbiljetten.

Kostnader

Du har alltid 10 procent i rabatt mot enkelbiljettpriset när du köper din biljett i appen.

Till det kommer din ordinarie sms- och datatrafikkostnad enligt ditt avtal med teleoperatören. Att ladda ner programmet genererar 200 kb trafik. När du kör programmet visas den genererade trafikmängden direkt på skärmen. Nedladdade tidtabeller kan du använda utan att det genererar trafik.

Reser du i tjänsten?

Reser du ibland kollektivt i tjänsten är det lika enkelt att använda mobilbiljett som när du reser privat. Eftersom du kan registrera mer än ett kort i appen, kan du även ange och betala med ett företags betalkort i stället för ditt privata.

Vill du hellre ha ett kvitto för redovisning av resan så anger du bara en e-postadress och begär kvitto så kommer det i inkorgen.

Även i andra län

Appen finns till Android, iPhone, Windows Phone och Java-telefoner.

Du kan också byta region och få reseinformation från andra delar av landet. Med appen kan du köpa mobilbiljett även för resor med Länstrafiken i Norrbotten, Länstrafiken i Västerbotten, Västernorrlands Länstrafik, Z-Trafiken, X-Trafik, Dalatrafik, Västmanlands Lokaltrafik, Länstrafiken Örebro, Länstrafiken Sörmland, Jönköpings Länstrafik och Hallandstrafiken.