Enkelbiljett

För dig som inte reser så ofta.

 

Zonkartan för enkelbiljetter

Varje enkelbiljettzon har en siffra på kartan. Zonen är oftast en kommun. Där det går tätortstrafik är tätorten egen zon. Priset för en enkelbiljett beror på hur många zoner du åker i. I de flesta fall behöver du inte betala för mer än fyra zoner, även om du reser längre. Klicka på det svarta blocket Sifferzoner om du vill läsa listan över zonerna.

Närresa

Om du åker högst 10 km efter samma linje ska du säga till bussföraren att du vill köpa en närresa. Den kostar som en tätortsbiljett och kan enbart köpas ombord på bussen. Biljettmaskinen räknar ut avståndet mellan hållplatserna och gränsen för närresa går vid exakt 10 km. Om bussen åker en något annan väg i en riktning kan det bli närresa åt ena hållet men inte åt det andra mellan två hållplatser.

Närresan syns tyvärr inte i vår reseplanerare.

Kontantlöst på bussar och tåg

Av säkerhetsskäl är alla våra bussar och tåg kontantlösa. Ombord på bussen betalar du med bankkort eller reskassa. Ombord på tåget betalar du med bankkort eller Swish.

Förköpsbiljett

Enkelbiljett som du köper i förväg hos våra försäljningsställen eller i någon av våra biljettautomater kallas förköpsbiljett.

Den gäller för en enkelresa för en person på våra bussar och tåg, inom fem dagar från inköpsdatum. När du börjat resan måste du resa färdigt samma dag. Du kan inte åka tillbaka på samma biljett när du åker på förköpsbiljett.

Tätort

Vi har tätortszoner med särskilda tätortspriser i Arvika (zon 91), Kristinehamn (zon 31), Säffle (zon 71), Hammarö-Karlstad (zon 21) och Torsby (zon 61). Zon 21 är hela Hammarö kommun och Karlstads tätort, med Alster, Skattkärr, Vallargärdet och Skåre. Tätortsbiljetten gäller både på länsbussar och tätortsbussar inom tätortszonen. Åker du in i eller ut ur en tätortszon räknas tätortszonen in i den större zonens pris.

Duo/familj

Gruppbiljetten Duo/familj gäller för er som reser tillsammans. Duo/familj gäller för max fem personer varav 1-2 personer över 20 år och 3-4 personer under 20 år och säljs till förmånligt pris. Medföljande barn under 7 år räknas in i de 3-4 personer under 20 år som ingår i biljetten. Till att börja med finns Duo/familj för resor i tätortstrafik.

 

Mer om enkelbiljetter
Våra biljetter och kort på tåg
Priser enkelbiljetter