Båtbusstrafiken på linje 95 och 96 åter igång från och med tisdag 16 juli

Publicerad

Den båtbuss som skadades i samband med att den fick grundkänning förra lördagen, den 6 juli, är nu lagad och testkörd och därmed redo för trafik igen. Trafiken på linje 95 och 96, mellan Karlstad och Kristinehamn samt i Kristinehamns skärgård, går som vanligt från och med tisdag den 16 juli.

Det var under lördagen den 6 juli som den ordinarie båtbussen på linje 95 fick grundkänning och skadade en propeller. Planen var att redan under tisdagen samma veckan återigen trafikera turerna med en mindre ersättningsbåt, som tidigare använts i denna typ av trafik. Parterna kom dock snart överens om att ställa in trafiken av komfortskäl i väntan på att den ordinarie båten reparerades.

Nu är vi glada för att åter kunna köra båtbussen efter avbrottet. För att kompensera för förlorad trafik förlänger vi trafikeringsperioden för de båda linjerna. De kommer därmed att köras till och med 11 augusti istället för den 4 augusti.

– Vi är glada att kunna starta upp trafiken igen med så pass kort varsel. Karlstad Sjötrafik har gjort ett strålande jobb med reparationen av Alvön, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort och ansvarig för båtbussarna i Region Värmland.